top of page

Conferència: Conviure amb l'adolescent sense cridar

Ahir dimecres 15 de gener de 2020 va tenir lloc la conferència "Conviure amb l'adolescent sense cridar" impartida per Alba Castellví.


Van assistir a l'acte més de 30 famílies a les quals l'Alba va convidar a reflexionar sobre el paisatge actual en què creixen els adolescents, un món en el qual nosaltres, els pares, no hem crescut. Tot i que els pensaments de Sòcrates ( "Els joves avui en dia són uns tirans. Contradiuen als seus pares, devoren el seu menjar i li falten al respecte als seus mestres") podrien ser propis de l'actualitat, hi ha una sèrie de canvis que influeixen en les relacions entre els pares i els fills. Quins rols i responsabilitats exerceixen els membres de la família? Com influeixen les noves tecnologies en la forma de desenvolupar-se? Tenen privacitat? Com els veu la societat, potencials consumidors? Qui són els seus referents, YouTubers? Com afecten els canvis en el món laboral? Aquestes serien algunes de les preguntes que ens podem fer.


Què sabem avui en dia sobre el cervell? I sobre el cervell adolescent? Ens permet entendre quins són els seus interessos actuals i el seu canvi en el comportament? És fàcil per a ells frenar, pensar abans d'actuar (Ferrari sense frens)?

I la por a ser diferent? Major risc d'equivocar-se? Avui en dia les crítiques s'amplifiquen a través de les noves tecnologies ....

Què ens passa als pares? Com vivim el pas del niu a la branca? Necessiten ser independents, ser majors. Els ajudem i acompanyem en el procés o els critiquem i els anem frenant en la seva evolució natural? Ens veiem immersos en conflictes de poder?


A la segona part Alba va compartir i explicar diverses estratègies que podrien facilitar la convivència: llibertat responsable, normes preestablertes consensuades, deixar marge per decidir i permetre triar una part, buscar empatia i parlar de nosaltres, proposar ... Però també va esmentar la importància del diàleg i com afavorir-lo, a més d'aconseguir que ens parlin i posar en marxa el parlar "en la distància" (de pilots a controladors aeris?).

La sessió es va acabar amb interessants preguntes formulades pels pares a les quals l'Alba va respondre amb afecte i al mateix temps va facilitar les seves dades a fi de permetre que els pares puguin continuar realitzant consultes.


Durant la conferència, es va oferir un servei de cangur gratuït en què els nens van estar la mar d'entretinguts per dues mares de l'AMPA AFELBA.


ENS VEIEM EL 11 DE MARÇ A LA PROPERA CONFERÈNCIA!


bottom of page